amd-latest-cpu-gpu

AMD правят процесори, както всички добре знаем, но те не са сред най-търсените и желаните, когато даден потребител държи на мощ и икономия на енергия. За съжаление до ден днешен AMD се пласират повече при по-бюджетните решения, но това е на път да се промени, ако новият чип, който компанията разработва, наистина усее да се представи така, както следващите редове гласят.

Най-новото APU на AMD, носещо името Carrizo, се очаква малко по-късно тази година. Плановете са да го видим отново в продуктите между 600 и 1500лв. За да успее обаче да направи впечатление, AMD обещава да видим нещо много по-различно от познатите до този момент продукти. Говорим за доста по-енергоспестяващ процесор и значително подсилени графики. Carrizo е комбинация от CPU и GPU ядра в един блок, като в този случай имаме четири процесорни ядра и осем GPU ядра произведени по 28nm процес.

Ако всичкот това се окаже истина, а не само цифри на хартия, новото произведение на AMD ще е двойно по-добро от предходния модел, което е страхотно. Дали обаче компанията има шанс срещу Intel остава да разберем.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS