amazon-fire-phone

Както вече стана ясно, дебютният смартфон на Amazon Fire Phone така и не успява да предизвика интереса, на който се надяваха от компанията. Устройството беше пуснато на пазара в Щатите ексклузивно от AT&T преди шест седмици, но въпреки нелошите си характеристики и интересните възможности, продажбите му са меко казано незадоволителни.

Ясно е, че една от причините за това е цената – въпреки предварителните очаквания, че Amazon може би ще предложи смартфона на значително по-достъпна цена от конкурентните устройства, това не се случи и Fire Phone с договор струваше толкова, колкото iPhone 5S и Samsung GS5: $199 за 32GB версия и $299 за 64GB. Очевидно притеснени и от голямото събитие, което всички очакваме тази вечер – премиерата на iPhone 6, от Amazon са решили да прибегнат до направо отчаяни мерки, за да не потъне съвсем в забрава техният смартфон.

Цената на 32 GB вариант на Fire Phone с двугодишен договор претърпя драстично намаление и вече е само 99 цента. Това е достатъчно добър показател колко се търси устройството и очевидно е крайно решение, до което се стига при липса на каквато и да е друга алтернатива. Всичко това се случва в навечерието на официалната поява на Fire Phone и на пазари извън САЩ – на 30 септември ще бъде пуснат от O2 във Великобритания и Deutsche Telekom в Германия.