Италианските потребители на Amazon, скоро ще могат да си закупят следващата си кола, докато си пазаруват паста за зъби.

Новината бе обявена вчера. Сделката между Fiat Chrysler с гиганта в света на онлайн пазаруването Amazon, предлага трите най-продавани коли в Италия на намалени цени в интернет пространството. Моделите са „Panda“, „500“ и „500L“. „Дойде времето, в което да дадем на клиентите си нов, по-ефикасен и удобен начин да изберат новоти си превозно средство,“ каза Джанлука Италия, от Fiat Chrysler в Италия, по време на пресконференцията.

След като купувачите вземат своето решение онлайн, те ще бъдат свързвани с представител на Amazon, който ще им каже детайлите, за това как да довършат покупката си и откъде да вземат новата си кола. В този случай one-click ordering и Prime shipping няма да има. Автомобилът ще бъде готов за взимане около две седмици след първоначалния клик.

Проучване показва, че половината италианци са склонни да си купят кола онлайн, но все още остава голям процент хора, които предпочитат да купуват автомобили на живо.

Изглежда обаче Amazon има желание да развие докрай този проект.

Миналият месец, Amazon.fr (Франция) обяви подобно предложение, този път обаче потребителите могат само да платят онлайн. За да получат колата трябва да разговарят с дилъра по телефона и след това да платят още 10 490 евро. Amazon наскоро пусна и своя сайт Amazon Vehicles за американските потребители. В платформата можете да видите всичко, което обикновено трябва преди купуването на кола – ревюта, сравнение на цени и качество дори и цени на частите на дадена кола.

Вие бихте ли купили така кола, или все пак предпочитате да я огледате на живо, за да можете да прецените по-добре? Споделете вашето мнение с нас в коментарите.