X2 Soul Mini

Allview, румънската марка номер едно за смартфони и таблети, стартира продажбите на X2 Soul Mini, смартфон с дебелина само 5,15 мм. Това е повече от телефон, това е изискан аксесоар, изграден от качествени материали, с подчертан семпъл и елегантен дизайн.

ВИЖ ОЩЕ: Google Play Music от днес и в България

Теглото му от само 97 грама и намалената дебелина до само 5,15 мм е благодарение на използването на най-тънките части и най-новите технологии. Еднопанелното вътрешно шаси, изработено от магнезий и алуминий, осигурява механична здравина и ниско тегло. Защитени от устойчив стъклен слой, предната и задна част на телефона имат важен принос за очарователния дизайн. [rquote]Allview продължават да ни изненадват с красивите си продукти на достъпни цени[/rquote]Конструкция е постигната чрез изчистената рамка с дебелината от само 1,8 mm по дължина на телефона.

Слим дизайнът обаче не прави компромис с производителността и автономността. 2050 mAh SDI батерия осигурява до 30% по-голям капацитет и по-дълъг живот от обичайните. Така се гарантират до 11 часа в режим на разговор, 8 часа при възпроизвеждане на видео и до 200 часа в режим на готовност. Устройството разполага с 1,7 GHZ осем-ядрен процесор, графично решение Mali 450, 1 GB оперативна и 16 GB флаш памет. Е, не е най-мощната конфигурация, която може да се сложи в телефон, но все пак тук супер мощността може би не е най-големият фокус. Въпреки това, като за телефон от този клас, X2 Soul Mini предлага добър хардуер, който ще се погрижи за безпроблеманата работа на телефона. За времето, в което го ползвахме сериозни проблеми поне не се забелязаха.

4,8-инчовият AMOLED дисплей е с резолюция 1280 х 720 пислеа или 306 ppi, а капацитивният панел е с OGS (One Glass Solution) технология. Изображенията са ясни, с ярки и наситени цветове. Дисплеят е защитен със стъклен слой, устойчив на драскотини и удари. Разбира се, тук липсата на Full HD може да е проблем за някой, но все пак и HD не е малко. Екранът не е чак толкова голям, а AMOLED технологията, както повечето от вас знаят, гарантира висок контраст и дори леко пресатурирани цветове. Това може и малко да компенсира.

X2 Soul mini е с две камери, и двете с бленда f/2.0. Основната 8MP OV8858 камера в сравнение с предишните модели предлага набор от подобрения. Телефонът предлага полезни и забавни функции, като HDR, Full HD, снимка чрез жест, панорама, филтри в реално време, печати и грим. Не е нещо изненадващо или ново от останалите конкурентни предложения, но определено може да се каже, че се забелязват подобрения. Все още обаче има какво да се желае, ако сте по-капризен, защото снимките идват с малко повече шум и изгорели участъци.

X2 Soul mini предлага на разположение на потребителите полезни и гениални функции, като интелигентно набиране и отговор, пауза на аларма, двойно почукване за отключване, жестове за бърз достъп на заключен екран, напомняне за пропуснати повиквания и съобщения, бързо меню и фалшиво повикване. Предварително инсталираното приложение за прогноза за времето предлага информация, както и анимирани теми, и възхитителен звуков фон. Повечето от тези неща се въведоха от Samsung, но сега явно всички видяха, че може да повишат интереса към продуктите си, добавяйки по някоя и друга глезория. Като изключим това обаче, всичко останало си е в стила на Allview.

X2 Soul Mini е на разположение за предварителна поръчка на цена 225 евро.