Viva H7 Xtreme

Allview, марката за смартфони и таблети, присъстваща вече и на европейския пазар, наскоро представи Viva H7 Xtreme – таблетът с много добра производителност и приятна визия. Viva H7 Xtreme се отличава с осемядрения си процесор, 2GB оперативна памет и 7-инчовия IPS дисплей с Full HD резолюция. Ако решите да снимате нещо с него, на помощ идва 8 и 5-мегапикселова камери, които няма да направят чудесни снимки, но ще свършат работа.

ВИЖ ОЩЕ: Allview Impera i10G, таблет с четириядрен Intel процесор, 3G и Windows 8.1

Нека да разгледаме дисплея. Allview Viva H7 Xtreme е със 7-инчов JDI IPS OGS дисплей с резолюция 1920 x 1200 пиксела. Той включва познатата при Allview LTPS (Low Temperature Poly Silicon LCD) технология, както и Full Lamination, които гарантират нисък разход на енергия. Може да се каже, че картината, която възпроизвежда е добра, със сравнително точни цветове и прилично качество, ако го гледате под ъгъл. На открито не е нещо забележително.

Що се отнася до дизайна, таблетът е доста тънък, защото е с дебелина само 7,5 мм. Металният капак и приятната цветова комбинация го разграничават от обикновените едноцветни таблети, но все пак той остава изключително сериозно и стилно устройство. Единствен недостатък е леко [rquote]Viva H7 Xtreme предлага красив дизайн и доста функционалности на добра цена[/rquote]изпъкналата камера на гърба, която може лесно да се надраска, затова внимавайте. Може би един кейс ще е полезна покупка, ако държите да го запазите непокътнат.

За заснемане на всеки един момент, както вече споменахме, таблетът предлага две камери – 8-мегапикселова задна и 5-мегапикселова предна. Основната има автофокус и LED светкавица, а може да записва и видео клипове с Full HD резолюция. В интерфейса й ще намерите множество полезни и интересни функции, като time lapse, гласово разпознаване, панорамна снимка и HDR. BSI2 (Back Side Illumination) технологията води светлината по най-краткия път до пикселите чрез серия от филтри и микро лещи, които натрупват светлината в задната част на сензора. В резултат на това може спокойно да ползвате таблета за снимки в някои ситуации, но не забравяйте, че все пак той си остава таблет. Не е камера, дори не е и камерафон, тъй че когато дойде моментът за заснемане на нещо с високо качество, по-добре потърсете някой фотоапарат наблизо.

Още няколко много полезни неща в VIVA H7 Xtreme са интеграцията на 3G свързаност, гласова функция, GPS, Bluetooth, Wi-Fi Direct, Hot Knot и е съвместим с технологията Miracast чрез Smart2View донгъл. Таблетът се захранва от 1,7 GHz осемядрен процесор, а версията на операционната система е Android 4.4.2 Kit Kat. Имаме оперативна памет от 2GB, като всичко това прави работата му доста плавна.

Таблетът Viva H7 Xtreme на разположение за предварителна поръчка на цена от 179 евро. За повече информация посетете www.allview.ro.