Viva i10G

Allview представи днес един от най-интересните си продукти, а именно Viva i10G tablet. Устройството се отличава с 9,7-инчов дисплей с резолюция от 2048×1536 пиксела, 3G свързаност и Intel® Atom™Z3735D Quad Core процесор с тактова честота от 1,83 GHz. Таблетът е насочен най-вече към бизнес клиентите, но би бил доста подходящ и за забавление у дома или на почивка.

Както се и предполага, основното предимство на този таблет и това, което реално първо ще забележите, е неговият дисплей. С диагонал от 9,7-инча, той е с перфектния размер – нито е твърде голям, нито е прекалено малък. В общи линии, ако имате над 10-инчов екран, работата по него дори с две ръце не винаги е лесна, още повече за потребителите с по-къси пръсти, но тук размерът е добре преценен. [lquote]Приятен таблет за работа и развлечение по всяко време[/lquote]Получава се така, че браузването в интернет или четенето на книги ще е доста приятно, а гледането на филм ще е с добро ниво на детайлност благодарение на резолюцията от 2048×1536 пиксела.

Другото, което е хубаво при този таблет, е неговият хардуер, който включва Intel® Atom™ Z3735D 1,83 GHz Quad Core и 2 GB RAM памет. Любопитното е, че процесорът е направен върху 64bit архитектура, което е типично за настолните компютри. С такава мощ под капака с този таблет ще може да сърфирате, да играете игри и да си вършите работа без проблем. Устройството се справя добре при натоварване, тъй че не би трябвало да имате сериозни затруднения с мултитаскинга.

Друго интересно, което ще намерите във Viva i10G, е наличието на предварително инсталираното приложение на Sygic. Едва ли има някой, който да не е чувал за тази навигация, защото на практика тя е най-известната сред навигационните приложения. Sygic ще бъде наличен за ползване в тестови период безплатно. Този период ще е в рамките на 30 дни и ако ви хареса, след това ще може да си я закупите.

За щастие, Sygic предлага и навигиране в офлайн режим, но ако случайно ви се наложи да ползвате мобилния интернет, Viva i10G предлага и 3G свързаност през мрежата на мобилния оператор. Това носи и други бонуси, защото голяма част от таблетите са само с Wi-Fi свързаност, което налага известни ограничения и ако сте на място без наличието на Wi-Fi точка за достъп, може да забравите за сърфиране в мрежата.

След нашите тестове можем да кажем, че останахме с добри впечатления от Viva i10G. Устройството е приятно за работа, има добър дизайн и може да е доста подходящ за подарък на някой близък. Таблетът Viva i10G е на разположение за предварителна поръчка от днес на цена от 229 евро. За повече информация, моля посетете продуктовата страница на сайта на производителя www.allviewmobile.com.