V1 Viper S 4G

Неведнъж сме ви показвали телефони на румънската компания Allview. Те се отличават с това, че са добре направени и не много скъпи. Днес ще ви запознаем точно с такъв телефон, който може би няма да намери кой знае колко голямо приложение в България поради спецификата и предназначението си, но все пак е достоен представител на компанията. Става дума за V1 Viper S 4G.

Очевидно е, че основната характеристика, на която се набляга в този телефон, е 4G. Технология, която все още тепърва навлиза бавно у нас, но предлагаща много повече възможности от 3G технологията. Гледайки напред в бъдещето, а и имайки предвид, че все пак в останалите държави 4G не е нещо ново, Allview ни предлага един чудесен апарат, който развива до 150 Mbps даунлоуд и до 50 Mbps ъплоуд. Това не е никак малко, стига да имате възможността да се възползвате.

Като изключим това, V1 Viper S 4G е достоен представител на средния клас телефони, който вероятно ще грабне вниманието ви в магазина най-вече с визията си. С дебелина от само 6,9 мм, V1 Viper S 4G е един от най-тънките LTE телефони. За по-голяма механична якост и твърдост, но в същото време и запазване на ниско тегло, вътрешното шаси е направено от магнезий. Визуално телефонът не е никак лош, с удобни размери, стига да не сте свикнали на iPhone.

За телефон от среден клас не очаквайте зашеметяващ дисплей, който ще смае всички около вас. V1 Viper S 4G предлага 5-инчов IPS OGS дисплей с HD резолюция. Както си и мислите, на фона на 2K дисплеите това е нищо, но нека не забравяме цената. За среден клас честно казано не е никак зле. Благодарение на Low Temperature Poly Silicon LCD технологията, дисплеят предлага много по-голяма пикселна гъстота и в същото време се намалява и консумацията на енергия.

Ако това не ви е впечатлило особено много, то наличието на 8МР основна камера и 5МР предна камера с LED светкавица ще ви заинтригува. Тя има големина на пиксела от 1,4 µm и широк ъгъл на видимост. По този начин ще може да си направите може би най-якото Selfie, ако сте обзети от тази мания.

В добавка на всички тези неща имаме и последната версия Android 4.4 Kit Kat, 1.2 GHz Qualcomm Snapdragon Quad Core процесор, 2 GB RAM и функционалности като Charm Cam. С всичко това Allview ни предлага един доста добър телефон, който може да се окаже и перфектният подарък. Ако не търсите или нямате възможност да си купите най-скъпото на пазара, то това е един от възможните варианти.