Снимка: Instagram / Neill Blomkamp

Сърцата на много хора прескочихам когато миналия месец режисьорът на „Сектор 9“ (District 9) и предстоящия „Chappie“ Нийл Бломкамп сподели, че преди време е работел по концепции за продължение на сагата „Пришълецът“ („Alien“). Е, сега хубавите чувства ще се върнат, защото това, което ще прочетете е официално – Бломкамп ще започне работа по въпросното продължение съвсем скоро.

Виж още: American Sniper: войната през мерника на една легенда

Очевидно на снимачната площадка на „Chappie“ режисьорът се е заговорил със Сигорни Уивър и от дума на дума е станало въпрос за една от най-успешните й роли в киното – тази на Елън Рипли. Бломкамп е споделил желанието си да режисира „Alien“ продължение, а тя от своя страна е на мнение, че има останали много недоизказани неща. По думите на южноафриканския режисьор:

„Сигорни знае за желанието ми и част от това се дължи на разговора ни по време на снимките за Chappie. Разбрах какво мисли тя за „Alien“ и за филмите след „Aliens“. Също така какво чувства за героинята си [Рипли] и какво е останало неизяснено. Толкова много желание имаше в думите й.“

За плановете за филм по „Alien“ на Бломкамп разбираме от негов пост в Instagram:

http://instagram.com/p/zQwEQ0qhBq/

От 20th Century Fox потвърдиха информацията, като уточняват че става въпрос за продъление на „Alien“, а не такова на предисторията „Прометей“ (Prometheus). Чакаме с нетърпение!