Alibaba

Китайската компания за електронна търговия Alibaba и нейното подразделение за финансови услуги Ant Financial ще инвестират близо 1 милиард щатски долара в нов съвместен проект за онлайн търговия. Всяка от компаниите ще вложи по 483.3 милиона щатски долара в джойнт венчъра, наречен Koubei.com, и ще държи по 50% от него.

Новият проект ще оперира в сферата на бързо развиващия се в Китай сегмент, наречен online-to-offline услуги. Alibaba ще прехвърли в него платформата си за поръчка и доставка на храна Taodiandian, а Ant ще предоставя офлайн услуги по организацията на дейността.

Новият проект е един от многото, стартирани от китайския гигант след успешното му първично публично предлагане на ценни книжа в Ню Йорк. Припомняме, че Alibaba и Foxconn Technology, която се занимава с асемблирането на iPhone, вложиха съвместно сериозни суми в компанията за роботи Softbank Robotics. Двете водят преговори и за съвместна инвестиция от около 500 милиона щатски долара в индийския стартъп Snapdeal. За Alibaba това ще помогне за ускоряване на експанзията на индийския пазар на електронна търговия, който в момента отчита сериозен ръст.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS