Acer разкри новия бизнес ноутбук Acer TravelMate B115P със стилен и иновативен„FlowCurve“ дизайн, усъвършенствана мобилност и до десет часа живот на батерията. Заедно със своето изключително безшумно шаси без вентилатор и Windows-базиран сензорен контрол, B115P предоставя страхотно мобилно преживяване по време на работа.

С тегло от едва 1,190 гр и тънко шаси от 21.2 мм, B115P предлага най-новия четириядрен Intel Pentium процесор, 8 GB памет и 128 GB Solid State Disk – едно изключително леко и мощно решение. Има елегантен алуминиев капак и е достатъчно здрав, за да издържа при ежедневна употреба.

Мощен дизайн
B115P има всичко необходимо за натоварения работен ден. С интуитивен HD мулти-тъч дисплей, пълноразмерна клавиатура и голям и прецизен тъчпад с подобрена чувствителност и точност.Работата е изпълнена бързо и ефективно, без значение сложността на задачата. Той разполага с HD уеб камера с High Dynamic Range (HDR), за да предостави кристална картина при видео конференции. Мощните говорители гарантират пълно удовлетворение от възпроизведения звук.

Потребителите могат да са спокойни, че документите им са защитени. Acer Office Managerпозволява на малките фирми да се възползват от повишенасигурност и управление на IT активите си.С Acer ProShield потребителите лесно управляват своите профили, защитават документите и уеб акаунтите си. Бизнес контактите също могат бързо да бъдат записани на смартфончрезContact Pickup докато Face Login дава възможност за бързо влизане в режим на работа чрез разпознаване на лицето.

Усъвършенствана производителност
TralevMate B115 със своя Windows 8.1 предоставя лесен достъп до всички приложения на Windows. Чрез Skype потребителите могат да общуват с приятели или да работят с колеги. Могат да използват пълния набор от Officeинструменти. Със SkyDrive имат достъп до онлайн файловете си навсякъде, а с помощта на Windows Store откриват любимите си приложения.
Освен това потребителите могат да използват сензорните функции, да пишат и да създават съдържание с Acer Touch Tools. Acer Screen Grasp позволява заснемането на изображения, които да бъдат използвани с Acer Scrapboard за създаване на великолепни колаж. Още една незаменима функция е Acer AccuFinger, която помага за много по-точното избиране и маркиране на малки елементи на екрана.

Що се отнася до образованието, на разположение е Acer Classroom Manager (ACM), който позволява на преподавателите да подобрят ефективността на споделяне на съдържание и комуникацията като директно изпраща информация на компютрите на учениците. ACM предоставя на учителите по-добър контрол над учениците. Позволява им да се фокусират по-лесно и да оптимизират своето време чрез по-лесни достъп и споделяне на съдържание. В допълнение, с приложението Student Journal записвате и запазвате уроци.

Acer TravelMate B115 се предлага и със сензорен екран – модел TravelMate B115P.