яхтите swan

Яхтите са една от най-луксозните глезотии, но това не означава, че в дизайна им е достигнато съвършенството – доказват го и уникалните 6 концепции на руския бизнесмен Василий Клюкин, които се очаква да бъдат реализирани на практика догодина.

Въображение, дързост и нестандартни идеи – така накратко могат да се опишат тези проекти, които със сигурност ще променят яхтите завинаги, след като започнат да порят океанските и морските вълни. Най-ярка и забелязваща се отдалеч е „Червената акула“ – четириетажен съд с наистина хищническо излъчване.

redshark2

redshark1

„Манхатън“ носи духа на едноименния остров, и то буквално: в дизайна й е включен силуетът на Empire State Building.

2 Manhattan 2 2 Manhattan 7 at Night

Най-доближаваща се до класическия външен вид като форма е „Мондриан“, но пък комбинацията от цветове и геометрични форми веднага ни кара да забравим за думата „класика“.

5 Mondriaan 3 mondriaan-004

Почитателите на ретрото със сигурност ще останат възхитени от „Мисисипи“ – вдъхновена от едновремешните параходи и носеща носталгичен дух с колелото си.

mississipi1 mississipi2

„Синята птица“ се отличава с аеродинамична форма и напомня с дизайна си на мощен спортен автомобил.

6 Blue Bird 7 Night BlueBird_onWater_cam006 (2)

Най-впечатляващата безспорно е „Лебедът“ – с форма, „копирана“ от елегантната птица, включително грациозната шия.

img2_Swan_cam001_ps SwanFinal_004

Още изображения на уникалните концепции на яхтите, които ще бъдат официално представени на яхтеното изложение в Монако през септември, можете да видите на сайта на Василий Клюкин.