iPhone-6-Plus-Cover-1

Все повече работещи използват възможностите на смартфоните, за да подпомогнат работата си. Това включва не само проверяването на служебната поща, но и ползването на специализирани приложения за достъп до служебни услуги. До голяма степен изборът на смартфон влияе върху удобството да се ползват всички възможности. Конкуренцията сред производителите в този сегмент е жестока, като предпочитани от бизнесмените са моделите от висок клас. И тук iPhone е сред водещите предложения, но въпреки това ви предлагаме пет причини, които могат да ви накарат да промените решението си.

1. Има много повече избор на устройства с Android

iPhone е популярно устройство, но заема едва 14% от световния пазарен дял на смартфоните. Операционната система на Google се използва в толкова много смартфони, че е почти невъзможно да не се намери устройство, което да задоволи вкуса на всеки един човек. Това включва не само дизайн, но и технически характеристики.

2. По-лесно е при смяна на устройствата

Операционната система при Android е една и съща, а голяма част от данните се синхронизират в облачното хранилище на Google. Това означава, че при смяна на устройството автоматично се прехвърлят телефонни номера, снимки и друга важна информация. Използването на обща платформа улеснява и потребителите при работа с различни устройства – потребителския интерфейс може да е различен при всеки производител, но принципът на работа си остава един и същ.

3. Android устройствата са по-евтини

Поради по-голямото разнообразие и изобилие на смартфоните с Android, те са значително по-евтини от моделите на iPhone. В голяма част от случаите се предлагат модели с мобилната операционна система на Google, която има същите или подобни характеристики с тези на iPhone на доста по-евтина цена.

4. Google предлага по-бизнес ориентирани услуги

Услугите и приложенията на Google са много по-подходящи за бизнеса, отколкото тези на Apple. Това си личи особено при специализираните приложения, които позволяват работа в екип. Огромен плюс е големият набор от професионални програми, които се интегрират с облачните услуги на Google и предлагат пълна съвместимост с Android устройства.

5. Android може да се персонализира много повече от iPhone

Android е (предимно) софтуер с отворен код, което позволява на собствениците на устройства до голяма степен да персонализират своите смартфони. Това включва не само инсталирането и модифицирането на различни приложения, но и цялостни промени на системата – работа с настройки на по-ниско ниво или инсталиране на нови изображения с Android – т.нар. Custom ROMS.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS