Повечето смартфони днес имат вградени цифрови камери, които ви позволяват да правите такива снимки, за каквито преди време беше необходимо да имате скъп и професионален фотоапарат. Предимството на правенето на снимки със смартфон е, че освен хубаво качество, изображението ви може да се сдобие и с доста интересни ефекти, които да подсилят образите. И всичко това без да ви се налага да включвате компютъра си. Снимките ви могат да бъдат направени да изглеждат така сякаш са преработени от професионалисти, само чрез използването на едно приложение. Вградените опции за споделяне в социалните мрежи пък ви дава възможност за достигане до по-голяма аудитория.

На вашето внимание ще представим най-добрите приложения за редактиране на снимки. Instagram, разбира се не влиза в тази класация, тъй като вече е добила достатъчно голяма популярност.

1. Camera+

null

Това приложение е не само за редактиране на вече готови снимки, но и за правенето на такива. Camera+ разполага с вграден стабилизатор и 6x оптично увеличение. След като направите снимки, приложението ви дава доста разнообразни възможности по отношение на редактиране на изображението и допълнителни ефекти. Естествено след като сте готови имате опция за незабавно споделяне във Facebook, Twitter и Flickr.

2. PicsPlay Pro

null

Приложението за Android има над 200 професионални настройки, които ви позволяват доста конкретно да персонализирате своите снимки. PicsPlay Pro разполага и с различни теми, което ви дава възможност да нагласите приложението по точно определени ваши изисквания. Споделените снимки от това приложение могат да бъдат директно качени и в Instagram.

3.  Pixlr-o-Matic

null
С над 300 различни ефекти и почти 200 уникални рамки, това приложение ви дава изключително богат избор за редактиране на фото изображенията ви. Отделно от редактирането, с Pixlr-o-Matic може и да правите нови снимки. Изображенията се запазват на телефона ви и се качват във Facebook с високо качество.

4. PicSay Pro

null
Приложението за Android има стандартните опции за редактиране, като изрязване на изображението и премахване на така наречения ефект “червени очи”. С PicSay Pro също така можете да добавяте и странични ефекти към снимките, като например да слагате балони с текст. Приложението има опция, която ви позволява да направите само определена част от снимката черно-бяла.

5.  Adobe Photoshop Express

null

Кой е казал, че ви е нужен компютър, за да използвате Photoshop? Това приложение е безплатно и е олекотена версия на популярната програма. Безплатното приложение разполага със стандартните опции, но и с редица нови, и различни филтри, и ефекти.

Източник:Mashable. com

Снимка:   Flickr.com