Купуването на нови маратонки винаги е вълнуващо преживяване, но е важно емоциите да не ви изиграят лоша шега, в следствие на която да се окажете с неподходящия чифт на краката си. В следващите редове ще ви запознаем с 5 често срещани грешки, които потребителите допускат, когато избират маратонки.

1. Избор на неправилен размер

Повечето хора ще кажат, че всеки знае номера си. Да, но с напредването на технологиите в производството на маратонки, вече се добавят все повече и повече детайли и материи, които в много случаи са причина за изменението на размера. Затова, е важно винаги да пазарувате от реномирани онлайн магазини, като ShopSector.com, които освен че споделят подробна информация как да определите правилно размера си, предлагат и безплатно връщане.

2. Пазаруване в неподходящата част от деня

Има значение по кое време през деня ще купите маратонките. От момента на събуждането ви сутрин, до момента преди лягане, краката постепенно се подуват. Ако пробвате един чифт преди обяд и той ви е точен, може същият да ви стяга вечерта. Старайте се, винаги когато ще пробвате нови маратонки, половината ден да е преминал.

3. Заслепяване от модния тренд

Много хора купуват маратонки, само защото изглеждат невероятно или са определена скъпа марка. Тази грешка важи с особена сила за по-младите потребители. Когато си търсите маратонки за бягане, външният вид е от второстепенно значение. Все пак идеята не е да отидете с тях на дискотека, а когато тичате, да се чувствате комфортно. Колкото по-отговорно подходите към краката си, толкова по-благодарни ще са ви те.

4. Насочване към най-евтиното

Не е нужно да се купуват най-скъпите маратонки, но имайте предвид, че когато залагате на евтин чифт, има голяма вероятност, той да е некачествен. Вземете си едни добри маратонки, които ще издържат по-дълго време от три евтини чифта, струващи сумарно повече. Сполучливите материали имат по-голяма устойчивост от нискокачествените и ще се износят доста по-бавно. Да не говорим, че най-евтините модели не предлагат почти никакъв комфорт и защита на краката, докато при висококачествените, това е мисия номер 1.

5. Пробване с неподходящи чорапи

Една много честа грешка. Решили сте да си вземете обувки, с които ще спортувате, а сте сложили дебели чорапи. Или ако пазарите в близкия магазин, служителят ви дава служебни чорапи, които са прекалено тънки и не се знае кой друг ги е обувал. Или пък, още по-лошо, с джапанки сте и слагате маратонките на босо, без никакви чорапи. От една страна тази нехигиеничност може да ви докара обрив или дори болест. От друга – не избирате правилния размер и не можете да прецените правилно нивото на комфорт. Затова, винаги си носете чорапи, с каквито тренирате и каквито смятате да носите, докато бягате.

Сподели
Предишна страницаОснователите на Instagram напуснаха Facebook
Следваща страницаВидеоиграта FIFA вече е петата най-популярна гейм поредица в световен мащаб
Технологичен журналист от 1999 г. (nauka.offnews.bg, сп. Икономика, сп. Enterprise, в. БАНКЕРЪ, в. Computerworld и др.) и предприемач от 2007 година. Съсобственик е на уеб медиите Smartnews.bg, Avtora.com, Newbusiness.bg и Teenews.eu, както и собственик на Pixelmedia.bg, Uchi.bg, Kreativen.com, Smartage.bg, Projectmedia.bg, Stroimedia.bg, Vsichkikoncerti.com и др. Партньор е в няколко стартъп начинания и други бизнес проекти. Начинаещ автор на фантастични разкази и запален фен на Pink Floyd, Led Zeppelin, StarCraft, Half-Life, Джей Джей Ейбрамс, Уилям Гибсън, Дан Симънс, Стан Лий и Майкъл Крайтън.