Apple намалява цената на своите нови 5K LG UltraFine дисплеи с повече от 25%, с цел да улесни продажбите на своята нова серия MacBook Pro. Специалната промоция, която е на сума 349 долара от 1299.95 долара монитора, прави цената на продукта по-малка от 1000 долара! Компанията смъква и от цената на своята 4К версия от 699.95 на 524 долара. И двете устройства са направени в колаборация между Apple и LG и можете да ги намерите в онлайн магазина на Apple, като 4К моделът е достъпен в момента, а този който е 5К ще бъде на намаление от другия месец.

В допълнение на тези две промоции, Apple временно пуска и своите USB-C адаптери на по-ниска цена сега, когато новите MacBook Pro са само с Thunderbolt 3 порта. В едно изявления, компанията споделя, че е наясно с това, че много професионалисти разчитат на вече познатите на света портове и затова предпочитат по-стари устройства. Точно затова намалението ще остане валидно до края на 2016 година, за да може Apple да привлече, колкото се може повече нови клиенти. Ето ги и точните думи на представителя на Купертино:

“We recognize that many users, especially pros, rely on legacy connectors to get work done today and they face a transition. We want to help them move to the latest technology and peripherals, as well as accelerate the growth of this new ecosystem,” казват от Apple. “Through the end of the year, we are reducing prices on all USB-C and Thunderbolt 3 peripherals we sell, as well as the prices on Apple’s USB-C adapters and cables.”

Какво ще кажете вие за тези намаления? Сега когато ги има, ще се възползвате ли от тях? Или още преди да разберете, че съществуват сте си били наумили да си купите новите монитори и лаптопи от Apple? Ще се радваме, ако споделите вашето мнение с нас в коментарите.