Google е почти навсякъде, в които и устройства да погледнем. Той е във вашия смартфон, в колата ви, може би дори във вашия часовник. Но няма нищо като това да използвате търсачката на Google на настолния си компютър. В днешно време масово хората по цял свят използват Google за намиране на информация.

Ако все още не сте попитали друг освен известния Google да отговори на вашите въпроси, вече е време да преосмислите решението си и поне да дадете шанс на други уеб търсачки. Ето и четирите причини, поради които трябва да го направите:

Google проследява всеки един ваш ход

duckduckgo-home

Google ще оправдае това проследяване, като ви каже, че това подпомага развитието на услуги като Google Now и прави рекламите, които виждаме по-персонализирани за всеки потребител. Някои смятат обаче, че онлайн действията ни, трябва да останат лични.

Ако сте точно такива и искате информацията ви да остане недосегаема, но все още държите да използвате Google, може да направите това в таен прозорец или просто да изключите така нареченото search tracking. Никога не знаем обаче дали това наистина ще помогне и Google няма да е измислил друг начин за следене. Затова най-добрият вариант е просто да преминете на DuckDuckGo, което се слави с факта, че не събира лична информация от своите потребители.

Google не е толкова умен

vgrwfscmumvubq0lyh10

Истина е, че Google може да отговори на почти всички ваши въпроси, но понякога това „почти“ не е достатъчно. От друга страна, Wolfram Alpha, може да ви даде всякаква информация от точките, които ще получите за дадена дума на скрабъл, до сегашното местонахождение на Международната космическа станция.

Google е добър в математиката, но изобщо не може да се сравнява с Wolfram Alpha. Умната търсачка може дори да ви каже кои са най-използваните думи в някои известни литературни творби.

Deep Web – дълбоката мрежа е недостъпна за Google

deep_web

Ако въпреки препоръките да не търсите информация в така наречената „невидима мрежа“, искате да го направите, Google определено не мястото за вас. Тогава сигурността трябва да ви е на първо място, както знаете едно погрешно кликване може дори да ви отведе в затвора. Затова в такъв случай може да използвате гореспоменатата търсачка DuckDuckGo или Grams.

Видео търсачката определено не е най-добрата

Bing-Videos-Update

Ако искате да получите най-добрите видео резултати Bing е мястото. Ако не по качество, то поне със сигурност ще получите доста по-подбрани видеа. В Bing има и бързия преглед, който определено ще ви спести губене на време в преглеждане на всяко едно видео поотделно.

Видео филтрите също са доста добри. Не е необходимо да ходите директно в ютуб. Дължината на видеото, датата, резолюцията и източникът могат да бъдат специфицирани в падащите менюта в горната част на страницата.

3 Коментари

Comments are closed.