Смарт телевизорите са нещо чудесно – възможността да си пуснеш клип от YouTube и да го гледаш на голям екран от комфорта на дивана си, е невероятна. Не всеки обаче може да си позволи смарт телевизор. За това съществува Chromecast. Малката HDMI антена, която предоставя техническата възможност за стрийминг на различни услуги на телевизора ви, е примамлива за всеки. Към това включете и ниската цена и всичко изглежда приказно.

И все пак, в световен мащаб Apple TV и Amazon Fire TV все още държат първите позиции при стрийминг технологиите. Разликата обаче е, че те не могат да се мерят с цената от 35 долара на един Chromecast. Може би точно за това и Google отчитат толкова големи продажби, че цели 35% от всички стрийминг джаджи в момента са Chromecast. Това вкарва Google в челната петица на стрийминга.

Ако това не ви е достатъчно, Google планират също да изготвят партньорства с различти производители на смарт телевизори, които да имплементират Chromecast функционалност в устройствата си. Бъдещето на стрийминг технологията изглежда обещаващо!

1 коментар

  1. много хубаво 35 долара, но в България това далеч не ти излиза толкова евтино… цените започват от 105 лв нагоре, което съвсем не е 35 долара. От доста време ги следя и искам да си купя такава джаджа, но цените тук изобщо не ме устройват 35 долара са приблизително 62 лв.

Comments are closed.