снимки

Какво може да ни разкажат едни снимки? Когото и да попитате винаги ще ви каже, че една снимка може да каже много повече от всяко писмо, видео, слово или реч. Понякога една снимка може да те разплаче, да те развесели, да те накара да се замислиш за всичко в живота. Може да ти вдъхне сили или да те изпие, както почвата изпива всяка капка дъжд след дълга суша. Една снимка струва повече от хиляда думи и винаги ще остави белег в съзнанието ти. Един запечатън кадър може да покаже живота в най-красивата му форма, но може да покаже и ужаса на съвременното човешко съществуване.

Всички снимки, които ще видите в тази статия отразяват някои от най-добрите и най-лошите моменти за човека в световен мащаб. В по-голямата си част тази галерия е огледало на нашето настояще, нашето страдание и нашите триумфи, нашето постоянство и неуспехите ни, нашето състрадание и нашата омраза, нашата интелигентност и нашата глупост като нация. В тези снимки ще видите колкото болка, толкова и любов, страх и смелост, може да видите и себе си, а може и да ги подминете, мислейки си, че това е поредната глупава статия.

Това обаче сме ние, хората изградили всичко, което прави тези снимки красиви и всичко, което им придава тъга и ужас. Ние сме виновни за настроението, което носи почти всеки кадър. Ние сме тези, които в голяма част от случаите придават повече негативното, отколкото да карат снимките да греят, но имаме и своите велики моменти, които хората зад обектива са успели да уловят и разкажат.

 

Image credits: abc.net.au

Пожарникар дава вода на коала по време на опустошителните горски пожари във Виктория, Австралия, през 2009 г.

 

Image credits: drugoi.livejournal.com

Руски войник свири на изоставено пиано в Чечения през 1994 г.

 

Image credits: Rafiq Maqbool / AP

Афганистанец предлага чай на войници.

 

Image credits: imgur.com

Баща алкохолик заедно със сина си

 

Image credits: englishrussia.com

Стар руски танк от Втората световна война най-накрая бива намерен от ветеран, който прекарва цялата война, сражавайки се с него.

 

Image credits: kligon5

Газова камера на Аушвиц.

 

Image credits: salvemasnossascriancas.blogspot.com

12-годишно бразилско момче свири на цигулка на погребението на своя учител, който му е помогнал да се измъкне от бедността и насилието чрез музика.

 

Image credits: Nevine Zaki

Християни защитават мюсюлмани по време на молитва в разгара на въстанието през 2011 г. в Кайро, Египет.

 

Image credits: Biswaranjan Rout / AP

По време на масивните наводнения в Индия през 2011 г., един героичен селянин спаси множество бездомни котки, като ги пренасял с кошница върху главата си.

 

Image credits: Adri Tambunan

Демонстрация как се използва презерватив в Джаяпура, столицата на Папуа през 2009 година.

 

Image credits: Taslima Akhter

Двойка в развалините на рухнала фабрика.

 

Image credits: Vojage-Vojage

Баща и син (1949 / 2009)

 

Image credits: Jesco Denzel

Петгодишно момче от ромски произход пуши цигара в навечерието на Нова година през 2006 г. В ромската общност на Сен Жак, Южна Франция е честа практика малки момчета да пушат.

 

Image credits: Bernie Boston

Силата на цветето

 

Image credits: retronaut.com

Гробовете на католичка и съпругът и протестант в Холандия през 1888 година.