hyndai-android-auto

Миналата година Google обяви Android Auto, като от днес конкурентът на Apple CarPlay ще се намира в производствения модел Hyundai Sonata 2015 – първата кола с тази система. Оторизираните търговци ще могат да ъпдейтнат автомобилите с опционален навигационен и технологичен пакет с Android Auto, а собствениците на колите ще имат възможността сами да извършват актуализацията по-късно това лято.

Android Auto ще служи като интерфейс на съществуващата навигационна система на Hyundai, предлагайки Google Maps навигация, Google Voice Search, изпращане и получаване на текстови съобщения, телефонни обаждания и възможността за слушане на музика или подкастове от различни приложения, включително Spotify и Pocket Casts. За работа с Android Auto ще трябва да имате смартфон с Android 5.0 Lollipop или по-нова версия, който може да бъде контролиран от тъчскрийна или волана на Sonata.

Hyundai казва, че и други модели ще получат Android Auto по-късно тази година. Компанията се ангажира и с поддръжката на Apple CarPlay, въпреки че не е ясно кога тя ще бъде добавена. Google си партнира с почто 30 производители на автомобили за Android Auto, така че през 2015 г. трябва да видим системата в още модели.

 

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS