ebola

Докато целият свят с тревога следи новините, свързани с разпространението на вируса ебола, и с надежда очаква вести за открито лечение, американска компания се надява да припечели, и то добре, от актуалността на темата – благодарение на факта, че преди години е закупила домейна ebola.com.

ВИЖ ОЩЕ: Google обяви Nexus 9

Blue String Ventures се занимава с „интернет имоти“ – купува домейни и след това се опитва да ги продаде на по-висока цена. През 2008 година се сдобиват с ebola.com срещу 13 500 долара. Сега са го обявили за продажба, като сумата, която искат, е 150 000 долара, съобщава Reuters.

Според един от партньорите в компанията в сделката, която предлагат, няма нищо лошо, а новата цена е напълно разумна, като се има предвид голямото внимание към ебола. „Не пречим на хората да намират информация. Не заразяваме хората с болестта, нито им пречим да намерят лекарство“, коментира Крис Хууд. Компанията дори се надявала купувачите да са такива, които биха помогнали за справяне с болестта – благодарение на лекарство или предоставяне на повече информация.

Както се казва, нищо лично… просто бизнес. Но с доста кофти привкус в случая, нали?