ipad-pro-

Apple работи върху три нови модела iPad таблети, които ще се появят на пазара тази година, съобщава Digitimes. Компанията очаква доставките на iOS устройствата да достигнат 90 милиона през 2014. Според неназовани източници епълците „вероятно“ ще пуснат 12.9-инчов iPad Pro към края на третото тримесечие „най-рано“.

Публикацията споменава и южнокорейския гигант Samsung, който очаква да продаде до 70 милиона таблета през 2014.

Това не е първият път, в който чуваме, че Apple работи върху iPad с по-голям дисплей, носещ името iPad Pro. Към него добавяме и два модела iPhone с по-голям екран. Интересното е, че едни източници твърдят, че гигантската версия на iPad ще излезе към края на година, а други смятат, че премиерата ще се състои през тази пролет.

Samsung, разбира се, не си поплюва и не чака Apple. Компанията вече представи 12.2-инчов Galaxy Note Pro и Galaxy Tab Pro на събитието CES 2014, което се проведе миналата седмица.

Сподели
Предишна страницаЯпонски оператор се отказа от Tizen
Следваща страницаMicrosoft спира поддръжката на антивирусната защита за Windows XP
Боби Иванов е технологичен журналист. Работил е във в. “24 часа”, както и като редактор и автор на авторски публикации в онлайн изданието MobileNews, част от Trim Publications Ltd. Темите, които покрива включват бизнес, технологии и телекомуникации в страната и в световен мащаб. Интересите му включват Психология на комуникацията, Социология, Маркетинг и Връзки с обществеността. За контакти: Ivanoff@smartnews.bg