macbook air 2013

Apple обяви, че ще проведе събитие на 9 март, на което ще научим повече за първия умен часовник на компания Apple Watch. Оказва се, че американската компания може да ни е подготвила още една изненада за тази дата, а именно така спекулираният 12-инчов MacBook Air, пише MacRumours, цитирайки The Michael Report. Изглежда технологичният гигант ще използва събитието, за да представи новия супер тънък лаптоп, който се очаква да дойде с Retina дисплей и доста изменения в дизайна.

Виж още: Ревю на Apple iPad mini 3

Ще трябва да почакаме до понеделник, за да разберем какво планира Apple, но и преди това имаше слухове, че новият MacBook Air ще дебютира през пролетта. Твърди се, че доставчикът на Apple Quant вече е започнал масово производство на устройството още от януари, а анализатор от KGI прогнозираше представянето му през март. Напълно вероятно е на 9 март да видим и нови модели на вече съществуващите 11 и 13-инчови MacBook Air.

Това, което знаем до момента за 12-инчовия MacBook Air е, че той ще бъде изключително тънък и лек, страничните рамки са стеснени, има промени в клавиатурата, която вече е от край до край по цялата ширина на лаптопа и чийто бутони са разместени на места, а също така са видимо по-близо един до друг.  Тракпадът е обновен, като потребителите няма да могат да кликват на него, както е при останалите модели MacBook Air. Доста сериозна промяна в новия лаптоп на Apple е намаляването на броя портове. От дясната страна ще се намира стандартен аудио жак, а от лявата има само един USB Type-C порт.

В миналото, когато става дума за слухове, The Michael Report позна някои от дизайнерските елементи на iPad Air 2, но предположенията бяха базирани на макетни модели, които бяха публикувани онлайн. Сайтът също така писа детайли за iPhone 6 и 6 Plus преди тяхната премиера, наричайки по-големият смартфон „iPhone 6L“. Друга невярна информация беше, че новите хай-енд телефони на Apple ще бъдат с четириядрени процесори и сапфирени дисплеи.