Google разкри техническите характеристики на Google Glass

Очилата на Google имат дисплей с 640х360 пиксела резолюция, 5-мегапикселова камера, която прави 720p видео клипове, както и 16GB вградена флаш памет (от които използваеми са 12GB), синхронизирана с “облачните услуги за съхранение на файлове от Google” (най-вероятно Drive).

Слух: Facebook Home ще се появи за iPhone

Facebook Home – приложението, което напълно преобразява началния екран на Android устройствата с едно красиво и интуитивно Facebook преживяване, опитва да си проправи път и към iPhone.

Samsung призна, че играе мръсно срещу HTC

Какво става, когато попаднете в публичен скандал, в който наемате студенти да оплюват устройствата на вашите конкуренти в интернет пространството? Измивате си ръцете с това, че някои служители не са разбрали маркетинговия план правилно, разбира се!

Microsoft не работи по Surface смартфон

Мобилната версия на Windows ви се вижда страхотна, но не харесвате Nokia? Чакате Microsoft да излезе със собствен смартфон от линията Surface? Е, според тазседмичната информация, ще трябва да почакате дълго.

Милион и половина активации на устройства на ден за Android

android

Във вторник председателят на Google Ерик Шмид закачи феновете на Android с думите, че Motorola работи по „феноменален“ набор от нови устройства, които той описа като „телефони-плюс“, намеквайки че те притежават някои специални нови функции, добавени към тях, които сегашните смартфони не предлагат.

Samsung забавя огъваемите дисплеи

Изглежда Samsung ще забави пускането на устройства с огъваеми дисплеи. Вече няколко години компанията се хвали с технологията, но изглежда проблем с капсулацията е причина за забавянето на финалните устройства.

Слух: Nokia работи по фаблет

Nokia работи по ново Windows Phone устройство, което ще е подобно на Samsung Galaxy Note, съобщи FT. Това ще е първият фаблет на компанията с мобилната операционна система на Microsoft.

Запознайте се с Twitter #Music!

Приложението за музикални фенове вече е достъпно в App Store за потребителите на Apple, но все още няма версия за устройства с Android. Всеки потребител на Twitter скоро ще може също така да ползва #Music през обикновен браузър на адрес music.twitter.com.