archimedes_iphone5_lifestyle_outside

Тази седмица започна с новината, че потребителите на платформата за текстови съобщения WhatsApp  ще трябва да плащат по 1 долар на година за да използват усугата и завърши с факта, че HTC за пореден път захапа Samsung заради пластмасата, която използва в телефоните си.

Ето кои новини може да те пропуснали през изминалата седмица:

Sony представи официално смартфоните Xperia SP и Xperia L

Компанията представи два нови модела от серията Xperia, които се позиционират в средния и нисък клас.

Списък с Galaxy устройствата, които ще получат ъпдейт до Android 5.0

Списъкът не е потвърден официално от Samsung, но от технологичния сайт  Sammobile твърдят, че източникът им е сигурен.

Microsoft: Windows Phone 8 ще се поддържа до юли 2014 г.

След като Microsoft обяви своето решение за предоставяне на Windows Phone 7.8 на потребителите с Windows Phone 7, вместо с пълен Windows Phone 8 ъпгрейд, компанията разкри и датите, до които операционните системи ще се поддържат.

LG обвини Samsung в кражба на технологията за следене на очите

Още преди официалното представяне на Galaxy S 4 в мрежата се говореше, че устройството ще използва специална технология за следене на очите. Слуховете се оказаха верни и Samsung обяви, че новия флагман ще предложи Smart Pause функцията. LG веднага реагираха на ситуацията.

Изпълнителният директор на HTC ще напусне, ако One не стане хит

Колегите от The Wall Street Journal твърдят, че изпълнителният директор на компанията Питър Чоу може да напусне поста си, ако One не стане хит и не реализира добра печалба.

Samsung готви Smart Watch

Умният часовник Smart Watch е част от бъдещите попълнения в Galaxy серията на Samsung. Шеф от Samsung потвърди тази информация в интервю за Bloomberg. Малко по-късно стана ясно, че LG и Google също ще се включат в надпреварата на пазара за смарт часовници.

Предварителните поръчки на Galaxy S4 са четири пъти повече от тези на S3

Изглежда новият флагман Galaxy S 4 на южнокорейците е много по-успешен от предшественика си. Според британската ритейл верига Carphone Warehouse предварителните поръчки за хитовия смартфон са четири пъти повече от тези на миналогодишния модел.

iPhone 5S ще бъде с по-бърз процесор и подобрена камера

Очакваме Apple да покаже новото поколение iPhone в идните месеци, а слуховете за характеристиките на устройството не спират.

Google отново нападна Apple за нейната App Store политика

Изглежда, че на срещата Big Tent в Индия шефът на Google Ерик Шмит реши да коментира малко и Apple. След като определи Google като „огромен технологичен иноватор“, Шмит даде отговор на последните слухове около Google Now, която е най-обичаната услуга в Android, и по-точно кога ще успее да си проправи път към iOS. Отговорът от страна на Apple не закъсня.

iOS 7 ще предложи по-изчистен дизайн

Знаем, че Apple готви нова версия на мобилната операционна система iOS. Новият дизайн гуру Джони Айв обеща, че ще наложи собственото си виждане в iOS 7.

 

Изображение: CNET