Както вече разбрахте, играчката на годината е вече факт и броени дни ни делят  от покупката на така желания iPhone 5 – ново покоение смартфон, лукс и елегантност събрани в едно. По този повод реших да направя сравнение между това произведение на модерните технологии и любимата ни половинка, която спокойно може да завижда за интереса и вниманието, което отделяте в първите дни/седмици на тази нова придобивка. С няколко думи: защо вашият нов iPhone 5 е по-добър в някои отношения от приятелката ви.

1.  Без значение къде отивате вашият нов iPhone винаги изглежда красив и елегантен със своето ново поколение удъжен 4″ IPS дисплей. Да… всички мечтаем за висока и стройна мадама, а iPhone ни го предага със своите 7.6мм дебелина и само 112 гр. тегло. Без значение колко неща слагаме в него, той винаги ще си остане секси външно и вътрешно с добре изработените апликации специално за марката.

2. Освен красив, този телефон е и съвършено умен. Паметта от 16, 32 или 64 GB, които са повече от достатъчни за съхранение на абсоютно всичко важно за вас в бележки – места, хора, дати и т.н. и то в гласов вариант. С 40% по-бърза камера, вашият телефон ще мисли много по-бързо дори от вас самите. Повече от достатъчно, дори и при най- малкия по памет телефон от рода.

3. С вашия телефон имате най-вече лично пространство, което е само ваше. Част от времето, което никой не може да ви отнеме, пространството, което е съкровено лично и не делите с никого. Той не чете SMS-ите ви с други жени, ами ги пази тайно и само за вас. Той съдържа онези клипове и снимки, които никога не бихте показали на децата си, но и с перфектната разделителност на камерата, заснемаща Full HD 1080p, с която може да записвате каквото желаете с невероятно качество, като ви се предоставя възможността за правене на снимки докато едновременно снимате клип.

4. Като споменах дати, места и хора… Новият ви iPhone никога няма да ви вдигне скандал, че сте забравили, че правите 2 месеца, от както сте заедно, или, че сте забравили рождения ден на тъщата, ходенето при зъболекаря или вечерята с приятелите й.

5. С приложенията за готвене ще можете да готвите заедно и ще знаете много повече от рецептите на баба, които гаджето ви готви, ако може, и ако не я мързи. Толкова умен, че ще мисли вместо вас.

6. Когато имате жеание за шопинг, той ще ви насочи в модните тенденции и то по ваш вкус, без досадното влачене на половинката ви и съветите й от сорта на: „Розовичкото много ти отива и е много модерно” или „ По-добре избери нещо в черно, че пак си качил няколко кила”, както и да пазарувате чрез системата на e-bay без да губите време по обиколки в мола.

7. Вашият телефон винаги има време за вас, което не прекарва в салона за красота, на шопинг или на кафе с приятелки, а единствената му работа е да да работи за вас. Така спокойно може да изиграете някоя партия на така любимата на много потребители игра iPhysics, на шах, карти, билярд, тетрис и каквото още се сетите, и най-важното – ако биете няма никога да се нацупи.

8. Винаги с вас е и вашата любима музика, която ви дава ритъм и настроение. Телефонът ви пази всеки един файл, без да коментира вкуса и предпочитанията ви. Все пак не винаги нашите музикални предпочитания са еднакви с тези на половинката ни. Странно, но факт. Така, че никога няма да чуете от телефона си да казва „Каква е тази жица, дето слушаш..?” или „Тези пеят само цинизми”, предоставяйки ви възможността дори да правите собствена музика.

9. Вашият телефон никога не страда от главобол и ви обръща достатъчно внимание. Както споменах освен разделителната способност и паметта на телефона, правенето и запаметяването на снимки и клипове е изцяо във вашите ръце. iPhone винаги ще ви даде нужното внимание.

10. Най-важното, като финал е възможността да бъдете себе си, без скрупули. Да правите любимите си неща и да имате свободата да бъдете истински и да творите. С него можете да бъдете такъв, какъвто винаги сте искали да бъдете– музикант, певец, художник, фотограф, и какво ли още не с огромния брой апликации, които ви се дават. Не всички имат тази възможност, нали така…?

 

Забележка

Тази статия е написана с изцяло хумористична цел. Не твърдим, че посочените функции са привилегия само на iPhone.