6. Нов шрифт

Миналата година Apple представи нов шрифт с Apple Watch, като се очаква тази година той да бъде пуснат и за другите продукти на компанията. Неговото име е San Francisco. Той е създаден с цел по-лесно четене и ще бъде подобрение в сравнения със сегашния Helvetica Neue. Новият шрифт трябва да се появи в следващите версии на iOS и OS X.

7. Приложения за Apple Watch

Тази есен Apple ще позволи на разработчиците да създадат вградени приложения за умния часовник Apple Watch, като ще покаже как точно ще се случва това този понеделник. Инструментите ще помогнат да разработчиците да имат много повече достъп до хардуера на устройството, включително сензорите му и дигиталната коронка. В допълнение към това,  вероятно те ще работят на самия часовник, което ще ги направи много по-бързи.

8. Apple TV

От доста време се говори за нов Apple TV и има голяма вероятност да го видим именно на WWDC 2015. Устройството ще поддържа приложения на трети страни, гласов контрол със Siri, ще включва повече място за съхранение на файлове, както и версия на последния процесор на Apple A8. Към обновения Apple TV ще бъде добавен и App Store, което ще предостави много повече възможности за игри и приложения. С Apple TV ще дойдат и някои от стандартните функции, предлагащи се от вече съществуващия модел, който Apple намали на 69 долара.

9. Подобрения в Apple Pay

Според The New York Times Apple ще обяви нова програма с награди за потребителите, които редовно използват Apple Pay. В публикацията се цитират два неназовани източника, запознати с плановете на Apple, но за съжаление не се разкриват подробности за това какво точно ще представляват наградите и как хората ще могат да ги получат.

10. Приложение за контрол на дома

На миналогодишната конференция за разработчиците WWDC Apple представи своето виждане за умен дом с HomeKit. Това е инструмент, който позволява всичко във вашия дом да работи заедно и в унисон. Тази година американската компания може да представи приложение за контрол на дома. Home ще позволи интеграция на много устройства със Siri, както може би и Apple TV, което да даде на потребителите възможността за контрол на целия дом само с глас или пък от разстояние чрез команди от телефона.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS