solar-energy-kyocera-corporation голф
Снимка: Kyocera Corporation

След като в Япония голфът вече не е на мода, много от старите игрища са изоставени. Страната има идея как все пак да използва тези громни поляни. Планът на технологичния гигант Kyocera има за цел да превърне едно голф игрище в околностите на Киото в нещо като соларна електроцентрала.

Мястото ще бъде покрито със соларни панели с обща изходна мощност от 23 мегавата – достатъчно, за да захранва 8100 домове. Според предварителни планове проектът трябва да е завършен през 2017 година и да започне да работи веднага. Следващата стъпка, логично, е планирането и конструирането на още по-голяма „градина“ за слънчева енергия – отново на територията на голф игрище, което обаче ще бъде в покрайнините на Кагошима. Мощността на този сбор от соларни панели ще е общо 92 мегавата и енергията ще стига за около 30 000 семейства.

След инцидента във Фукушима през 2011 година японците изглежда ще спрат да залагат на атомната енергия. Затова и те са едни от първите, които сериозно се обръщат към възобновяемите ресурси, а именно Слънцето. Ще видим как всичко това ще се развие.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS