Слухове за умен часовник от HTC се въртят из интернет от години. И въпреки това, все още не сме видяли такъв. Толкова много други компании представиха свои предложения, а първия партньор на Google в разработката на Android Wear закъснява… На какво би могло да се дължи това?

Без да опитваме да отговаряме на този въпрос, можем да се зарадваме на следното – според Еван Блас от @evleaks, HTC ще представят своя носима джаджа във вид на часовник през февруари. Съдейки по това, че тогава трябва да се проведе Световния мобилен конгрес, може би слухът не е за пренебрегване.

Според още слухове, устройството, което е с кодово име Halfbreak, ще бъде с кръгъл дисплей и резолюция от 360 х 360 пиксела. А дали няма да се казва просто HTC One Watch? Може би ще разберем на 22 февруари, когато започва MWC за 2016 година.

В период, когато много производители изкарват умни часовници на пазара, изглежда интересът към такива устройства намалява. Според агенция Argus Insights, която се позовава на проучвания, пикът на интерес към носими джаджи е бил в края на 2014 година и от тогава стремглаво пада надолу. Важно е да се отбележи обаче, че това проучване се позовава на мнения от потребители и техните онлайн ревюта. В никакъв случай не говорим за спад в продажбите – такава информация към момента липсва.

Е, ще върне ли One Watch HTC обратно в играта? Какво мислите?