Продуцентът Джери Брукхаймър използва Twitter в началото на уикенда, за да обяви официално, че едно от ранните му творения ще получи продължение. Класиката „Топ гън“ (Top Gun) с Том Круз, режисирана през 1986 година от Тони Скот, ще бъде разширена. Според информацията в туита, Top Gun: Maverick излиза на голям екран на 12 юли 2019 година.

За режисьор на лентата е избран Джо Косински („Забвение“ и „Трон: Заветът“), а Том Круз ще се върне към ролята си на младия (може би вече не чак толкова млад) пилот Маверик.

Въпросът обаче дали трябва Холивуд да представи поредното продължение и/или рестарт на даден франчайз, остава налице. Също можем да се запитаме дали феновете искат да видят продължение на класиката. Много Twitter потребители побързаха да коментират туита на Брукхаймър с изказвания от типа, че на Холивуд му липсват оригинални идеи, новият филм най-вероятно ще е абсолютна боза, или пък, че колкото и да им се иска да е невероятен, вероятно няма да е така.

Склонни сме да се съгласим с много от коментиращите. Напоследък стана модерно студиата да изкарват продължения или т.нар. reboots — рестартиране на историята от даден филм с нов такъв. Вижте „Ловци на духове“ от миналата година, „Спасители на плажа“ от тази и дори предстоящият „Jumanji: Welcome to the Jungle“, който е малко вероятно да надмине класиката с големия Робин Уилямс от 1995 година.

Няма ли поне един режисьор, който да има нова и оригинална идея за блок бъстър?