При потвърждението, че тази година Google ще представят нов Pixel смартфон стана ясно, че новата линия отново ще е съставена от премиум устройства, като дори очакваме те да са с около 50 долара по-скъпи от сегашните модели (и да притежават водоустойчивост). По-ранните слухове, че бюджетен вариант на Pixel (с името Pixel 2B) също ще се появи, биват развенчани точно от твърдението на вицепрезидента Рик Остерло.

Източникът, който преди време бе споделил пред 9to5google, че ще има бюджетен Pixel обаче се обърна отново към медията, за да разясни положението — Google все пак работят по бюджетен смартфон, който обаче няма да е част от линията Pixel.

По евтината джаджа работят хора от екипа на Pixel, но не е ясно какво точно ще измайсторят те. Не е ясно дори дали този смартфон ще стигне до момента на продажба, но по такъв със сигурност се работи. Дали той ще е Android One смартфон? И това не знаем. Знаем само, че устройството не би трябвало да се продава в САЩ.

Остава да почакаме, за да получим официална информация от Google и евентуално да видим нещо като евентуална идея, прототип или тийзър…