Gear Glass

Gear Glass

Неведнъж сме чували, че Samsung подготвя умни очила, наречени Gear Glass, които ще се конкурират с Google Glass. Според нова информация от днес, чийто източник е Business Korea, очилата ще работят с Tizen, също както часовниците Gear 2 и Gear 2 Neo и ще бъдат представени на търговското изложение IFA 2014, заедно с Galaxy Note 4.

Първият умен часовник на Samsung – Galaxy Gear също беше представен с фаблета Note 3, така че има известна логика Gear Glass да се появят като придружаващи устройство на новия флагман.

За съжаление за очилата не знаем почти нищо. Последният подаден патент на компанията предполага, че те ще се различават от Google Glass, като ще включват едновременно Bluetooth слушалка и head-up дисплей, но имаше и изказвания на представители на Samsung, че компанията не вярва в успеха на умните очила и не желае да превръща потребителите в киборги, така че наличието на патенти съвсем не означава, че наистина ще видим Gear Glass.

Можем само да се надяваме корейският гигант да реализира проекта си, за да създаде конкурентно на Google Glass устройство, което може би и ще повлияе на цената им или самото то ще бъде на по-достъпна такава. Все пак до септември има още много време, а слуховете са упорити, така че ще следим изтичащата информация с интерес.