samsung-5-inch-curved-youm-prototype

От началото на годината с интерес следим слуховете за бъдещите гъвкави дисплеи на Samsung. Сега, според The Korean Herald, компанията вече е готова за производството им. Очаква се то да започне този месец.

Конкуренцията в тази област е основно между двата корейски гиганта – LG и Samsung.  Дисплеят, който Samsung ще предложи на своите потребители, ще бъде 5.5–инчов с резолюция от 1300 x 1500 пиксела, а този на LG – 4.5-инчов с резолюция от 730 х 920 пиксела, а капацитетът на компаниите до края на годината, според източника, ще бъде съответно 1.5 милиона, срещу 35 хиляди панела.

Наистина конкуренцията е огромна, защото който пръв успее да предложи иновативния продукт и съответно топ апарат с него, ще спечели преднина в битката за пазарно надмощие. Предимството на новата технология е лекотата и нечупливостта на панела, което определено ще направи използването на смартфона значително по-удобно и приятно.

Разработките все още са в начален стадий и имат огромен потенциал, защото в бъдеще  ще донесат възможността за промяна на формата на самия апарат.  Дали ще станем свидетели на съвсем нов дизайн още този месец, или просто към пластмасовите апарати на Samsung ще бъде добавен новия панел, дали те ще изоставят идеята си за съвсем нова премиум серия F, за която чухме само дни по-рано, или ще приложат новата технология успоредно и в двете серии и с какво ще отговори основният им конкурент LG?  Може би само дни ни делят от отговорите на тези така интересни за феновете въпроси. Ще продължаваме да следим информацията и да ви информираме своевременно.