ebay
Снимка: Yahoo

Доставките на продукти в ключови градове отнема по един час от сайта на eBay. Компанията предлага услугата eBay Now за доставка в същия ден срещу скромната такса от 5 долара. Изпълнителният директор на веригата Джон Данаху заяви днес, че планът на Amazon за доставка с дронове не е нито реалистичен, нито нужен. “Ние не се фокусираме върху фантазии от бъдещето, а върху това, което ще промени потребителското изживяване днес”, допълни той при появата си по Bloomberg TV.

Amazon обяви, че нейните “фантазии” ще станат реалност през 2015 или по-късно. Машините на компанията ще могат да правят доставка на продукти до 30 минути след поръчката.

Услугата eBay Now позволява на потребителите от Ню Йорк, Чикаго, Далас и Сан Франциско да получат продуктите си до един час след поръчката. Гигантът обещава услугата да достигне още 25 пазара до края на 2014 година.

Сподели
Предишна страницаСлух: LG V510 е бъдещият Google Nexus 8
Следваща страницаЕС към Nokia: Не се превръщайте в “патентни тролове”
Силвия Янчева е технологичен журналист и редактор на Smart News. Работила е в дирекция на МВнР и била е част от екипа на първата демократична онлайн медия Policymic. Като най-голяма своя страст определя спорта, който е неизменна част от ежедневието й от години насам. Интересува се и от политика, Психология, PR, Фотография, и социални мрежи. За контакти: yancheva@smartnews.bg