През 2011 г. Koenigsegg поставиха нов световен рекорд с помощта на своята Agera R – тестови пилот ускори от 0 до 300 км/ч и намали до пълен стоп за кратките 21,19 секунди. Юни месец беше съдбовен момент за компанията, тъй като с новата си супер кола One:1 те сами подобриха своя рекорд.

Във видеото по-горе вие можете да видите (и най-вече чуете) как един Koenigsegg One:1 ускорява до 300 километра в час и минава плавно през всяка една от скоростите. Звукът е толкова приятен, че мога да кажа за него клишираният израз „Мед ми капе от сърцето“. И с право. И тъй като говорим за подобряване на рекорда, можем да споменем и новия такъв – 0-300-0 с Koenigsegg One:1 бе осъществено за невероятните 17,95 секунди, или 3,24 секунди по-малко от досегашния рекорд.

Става дума за коли и няма как да не споменем спецификациите на последния модел шведски звяр. Той е с мощен петлитров, V8 двигател с dual-turbo, който определено звучи като смесица между Formula 1 и брутален американски драгстер. Мощността на колата е цели 1341 конски сили и тежестта й е само 1360 килограма.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS