Сеул

Бизнесът, технологиите и международната търговия са в своя разцвет в Южна Корея, а заедно с тях и нуждата от повече офис пространства, хотели и места за отдих в столицата за хората, които движат корейската икономика. Докато някои строителни предприемачи подхождат традиционно и правят красиви, но стандартни сгради за нововъзникващите компании и местните представителства на големи корпорации, една малка група с изобретателна мисъл и голямо въображение строят истински шедьоври на изкуството. Подбрахме някои от тях, които със сигурност ще ви грабнат окото.

Облакът

Холандското архитектурно студио MVRDV създават два небостъргача за южнокорейската столица, съединени с пикселизиран клъстър от помещения. Намират се на двадесет и седмите етажи на двете 260 и 300-метрови сгради, наречени Облакът. Те ще помещават ресторанти, фитнес, център за конференции, офис пространства и хотел.

Кръстът

Кръстът е проект за комплекс от небостъргачи с формата на хаштаг, създаден от датските архитекти BIG. Внушителните и креативни сгради ще помещават апартаменти за заможните бизнес хора на Сеул. Ограниченията за височина на сградите в този квартал попречили на архитектите да направят по-високи сгради, затова решили да сложат допълнителното пространство с връзката под форма на хаштаг.

Проект R6

Проект R6 е дело на архитектурната къща REX, поръчан за бързо развиващата се област за международен бизнес в Сеул, наречена Йонгсан. Визията им е за офис сграда, която прилича на шкафче с документи. В центъра на кухата 144-метрова сграда ще има огромна градина, която да радва окото на обитателите през деня.