Анализаторите от Fiksu докладват за четири нови модела iPad устройства, които в момента се тестват в района на Купертино. Става въпрос за общо около 40 таблета с идентификационни номера “iPad 7,1”, “iPad 7,2”, “iPad 7,3”, и “iPad 7,4”. Сегашното поколение iPad Pro е с номера “iPad 6.x”, така че е напълно възможно да става въпрос за спекулираните техни наследници.

Fiksu разчитат на данни от разработчици на приложения, чрез собствен SDK, или Software Development Kit [комплект за разработка на софтуер; бел. превод], който е имплементиран във въпросните приложения, разпространяващи се в App Store.

Точно около 40 устройства очакват анализаторите в рамките на месец преди премиерата на нови такива, така че можем да сме почти сигурни, че Apple имат какво да ни покажат на следващото събитие. Говори се за нови iPad Pro с размери 9.7 и 12.9 инча, като не е задължително да става въпрос за цели четири нови модела. Вариантите с и без мобилна свързаност обикновено са с различни идентификационни номера. Така че по-скоро говорим за два модела, всеки от които с вариант със и без слот за SIM карта.

Джаджите, които се тестват в момента, вървят под iOS 10.3 и ранна алфа версия на iOS 11. Минг-Чи Куо по-рано сподели, че според него Apple готвят тотално различен нов iPad без физически Home бутон и с размер на екрана 10.5 инча. Този обаче вероятно няма да бъде представен на следващото събитие, а по-късно през годината. За това свидетелстват тези устройства, които са с операционна система iOS 11, която очакваме да бъде представена чак през септември.