глухонемите

Има много видове рекламни кампании и формати, които целят в повечето случаи едно и също нещо. Важно е обаче как ще постигнеш тази цел и какво послание ще оставиш у хората, след като изгледат твоето рекламно блокче. Едни от най-добрите реклами в последно време идват, разбира се, от големите компании, които имат възможността да си позволят нещо по-различно, нещо смислено. Такава е и последната кампания на Samsung, която цели да рекламира кол център за хора с увреждане в слуха, но в същото време оставя и трайно послание у нас за света, който ни заобикаля и хората в него, които не могат да го усетят по начина, който можем ние.

ВИЖ ОЩЕ: ГОЛЕМИЯТ ГРАД: ЗА ДА СИ УСПЕШЕН, ТИ ТРЯБВАТ 95% РАБОТА И 5% ТАЛАНТ

Във видеото по-долу ще видите как екипът на рекламната агенция Leo Burnett и този на Samsung започват едномесечна подготовка на цяла група от хора, които в поредица от ситуации ще трябва да комуникират с момче, което има увреждане на слуха. Реално такива хора не се срещат често на улицата и за него ще бъде изненада колко много хора могат да говорят неговия език. В продължение на месец те са били обучавани на езика на глухонемите, техници и специалисти са поставяли скрити камери, за да може да се запечата всяка една реакция на момчето.

Видеото говори само за себе си и ви съветвам да го изгледате. Светът е гадно място, защото ние го правим такова. И хората не са много готини, но и за това пак ние сме си виновни. Ако искаме да го направим една идея по-добър, за всеки един, без значение дали е различен или не, това пак си зависи от нас. Замислете се …