Sofia Traffic

Sofia Traffic

София вече може да се чувства малко по-технологична с новото официално приложение, което е разработено за градския транспорт. То се казва Sofia Traffic и е съвместна разработка между Столична община, БДЖ и Центъра за градска мобилност. Идеята му е да съчетае информацията за пътуване не само с градския транспорт, но и с влаковете. Засега то е в ранен етап на разработка, но предлага част от функциите на други аналогични неофициални приложения.

Виж още: Microsoft ще поддържа FIDO за биометрична идентификация в Windows 10

Възможностите са ограничени до показването на времето на пристигане на транспортното средство и изчисляване на маршрутите от една точка до друга. Потребителският интерфейс не е особено удобен, но е функционален и си върши работата без проблем. За краткото тестване на Sofia Traffic не се забелязаха никакви забивания или сериозни бъгове в програмата.

Единствените забележки са свързани с неудобните менюта. Например, за да се визуализира информацията за дадена спирка, тя трябва да бъде въведена по номер или име в търсачката. Това е напълно нормално, но при избиране чрез картата е нужно да се избере чрез докосване веднъж, за да се изпише името. След това е нужно повторно потвърждение на избора, за да се покаже подробната информация. Това е неудобно като концепция и губи време на пътника.

Много по-добре би било, ако има възможности за настройка при избирането. Приложението Sofia Traffic все още няма меню за настройки, а чрез него не могат да бъдат преглеждани разписанията на влаковете. Вероятно тази функция ще бъде налична в близко бъдеще. Прочетете и нашето ревю за неофициалното приложение Софбус. То е по-удобно за ползване към настоящия момент. Можете да пробвате Sofia Traffic като си го изтеглите от Google Play безплатно.