apple-stock

Вчерашното голямо събитие на Apple за пореден път разбуни технологичния свят и привлече вниманието на фенове и медии, но това не бе достатъчно, за да очарова инвеститорите. Днес, акциите на компанията се търгуваха на 5 процента по-ниска цена, отколкото преди представянето.

Уолстрийт очакваше от Apple да представи видимо по-евтин телефон от цветния iPhone 5C, който да се съревновава с нискобюджетните Android телефони в Китай. Това, обаче, не се случи — защото новият смартфон на Apple струва над 700 долара на китайския пазар. Сума, която е далеч отвъд възможностите на повечето тамошни потребители.

Не е необичайно цената на акциите на Apple да пада след голямо събитие. От една страна, iPhone 5C е добра новина за компанията, защото струва 99 долара с договор в САЩ, а също така е по-евтин за производство от iPhone 5. Ако се продава също толкова добре, това ще вдигне маржовете на печалба на компанията. Въпреки това, инвеститорите очакват още усилия от Apple, с които да навлезе сериозно в пазара на среднобюджетните телефони.