art-semestar

Само три дни след началото на обучението по лични финанси за арт хора на Корпоративен университет Карол, Арт семестър вече има художествено ателие в корпоративната библиотека на Карол, където художниците ще сътворят обща картина. Художникът Ромео Смилянов, пое инициативата и донесе платното, заедно с първите маслени бои. В последния ден на първата седмица от тренинга се очаква да бъдат сложени първите щрихи на колективния проект.

Участниците в Арт семестър вече знаят защо е важно да започнат да отделят средства за инвестиране от рано. Научиха как да правят бюджет, как да организират приходите и разходите, така, че да изпълняват свой финансов план. Нещо повече – да правят финансов анализ и да коригират управлението на парите си, ако не постигат целите. Александър Николов, портфейлен мениджър в Карол Капитал мениджмънт  даде конкретни практически идеи как всеки един от творците да повиши стандарта си на живот, без да жертва от времето за изкуство. Изпълнителният директор на дружеството, Даниел  Ганев, запозна участниците с колективните схеми на инвестиране, а Бистра Коцева, ръководител на отдел Връзки с клиенти ги спечели с фондовете на Карол.

Стойне Василев, основател на сайта за собствен бизнес и лични финанси SmartMoney.bg успя да провокира предприемаческия талант на творците. Те вече са наясно ако решат да стартират собствен бизнес или работят самостоятелно от къде и как трябва да започнат.

В петък арт хората ще „инвестират” в знания за българския капиталов пазар, а един от участниците, художникът Георги Петров ще разкаже как е станал инвеститор на Българската фондова борса. В арт шопа той ще направи аналогия между индивидуалния си подход на инвеститор и личния си мениджмънт в изкуството. Така продължава традицията участници в обучението да бъдат и обучители. В тази роля влезе и Петя Константинова, която даде конкретни практически съвети как художниците да стигат до определени аудитории и как да продават по-добре, използвайки съвременните средства за комуникация.

През втората седмица на Арт семестър предстоят срещи с галериста Валерий Пощаров, художничката Селма Тодорова и фотографката Величка Атанасова, която онлайн ще гостува в Арт семестър.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS