микроскоп
Вино White Zinfandel

Тези нереални снимки, които гледате в момента, са пример за това, че майката природа разбира от абстрактно изкуство. Какво според вас е запечатал обективът на фотографа? Вярвате или не, но точно така изглеждат под микроскоп някои от храните и напитките, които консумираме всеки ден.

Бира, водка, текила, студен чай – всички знаем какви са на вкус, но едва ли сме се замисляли какво ще видим, ако вместо да ги пием, ги разгледаме с голямо увеличение. Осветени с поляризирана светлина, те се разкриват пред очите ни като фантастични композиции, изпълнени с цвят и очевидно невероятно красиви. Различните им съставки водят до многообразие от форми и нюанси, които спокойно може да са излезли изпод четката на най-добрите абстрактни художници и биха впечатлили дори най-претенциозния арт критик.

Човекът, на когото дължим възможността да погледнем по съвсем различен начин на съдържанието в чашите си, се казва Майкъл Дейвидсън. Той е събрал снимките, наподобяващи това, което може да ни покаже един калейдоскоп. Убедете се за пореден път в неповторимото усещане за красота на природата.

Lambic – белгийска бира
Белгийски трипъл ейл
Кола
Английска сварена бира
Тъмна немска бира
Студен чай
Маргарита
Ром и кола
Текила
Водка
Коктейл White Russian

Michael W. Davidson & Florida State University Research Foundation, Inc. Copyright 2014