Когато преди време Disney и Lenovo започнаха партньорство за създаване на играта Star Wars: Jedi Challenges, това беше много важна стъпка в развитието на „добавената реалност“ (augmented reality) и нейното превръщане в масова технология.

Играта действително показва потенциала на добавената реалност, позволявайки на геймърите да се изправят срещу виртуалната версия на Дарт Вейтър, Дарт Мол и други популярни герои от „Междузвездни войни“ (Star Wars). А една от любимите им опции се оказа популярният холошах от епизод IV на филмовата сага, в който роботчето R2D2 победи Чубака.

В добавка, заглавието се играе посредством ценово достъпен VR шлем.

Сега двете корпорации правят следващата стъпка за развитие на технологията и на популярния филмов франчайз и пускат играта и за мобилни устройства на Apple с операционната система iOS 11.

Това означава, че потребителите на най-новите смартфони iPhone и таблети iPad ще могат да играят популярния холошах и останалото тематично AR съдържание без шлемове. Новата версия на заглавието включва 18 нива, чието действие се развива на шест планети. Пожелаваме ви приятна игра.