Моторно масло

Някои хора смятат, че поддръжката на автомобил може да струва много скъпо. Поради тази причина те се стараят да спестят пари от авточасти. Специалистите обаче съветват да не правим компромис с качеството на части за коли. Много е важно когато купуваме резервни части те да са качествени и на ниво. Това може да ни спаси от много главоболия. Нещо повече, лицензираните авточасти могат да спасят живота ни. Поради тази причина трябва да намерим най-добрият магазин за авточасти или пък сайт предлагащ лицензирани авточасти онлайн. В същото време спестяването на пари по колата може да се случи по друг начин, а не като правим компромиси.

Оказва се, че най-много можем да спестим от гориво. Самото гориво също не бива да бъде подбирано според цена, както правят хората със своите авточасти. Горивото трябва да бъде качествено за да работи двигателят добре и да не се разваля.

Хитрините за които говорим са други.

Например по време на път можем да затваряме прозорците в колата. Това ще помогне да харчим по-малко гориво защото през отворените прозорци влиза вятър и той намалява скоростта. От своя страна ние натискаме педала на газта за да компенсираме, а това харчи двойно повече гориво.

Други, което можем да направим за да спестим пари е да използваме точно този тип моторно масло, което ни е препоръчано от производителя на нашата кола. Това спокойно може да спести до 2% от разхода на гориво.

При отваряне на капачката на резервоара горивото се изпарява. Поради тази причина трябва да проверим дали капачката е добре затворена. В същото време не е нужно да зареждаме малки количества на бензиностанцията. По-добре за бюджета ни ще бъде да зареждаме повече гориво, но да не отваряме капачката всеки ден.
Всичко това може да помогне за спестяването на гориво, а от там и на пари. Пари с които можем спокойно да се снабдим с качествени авточасти.

1 коментар

  1. Къде прочетохте че при отворен прозорец разходът се удвоява ? Отворената гърловина е затворена с накрайника на маркуча за бензин. А колко в повече харчи колата като добавим теглото на пълен резервоар, включително и от по тромавото ускоряване ?

Comments are closed.