Червеният iPhon e 7 / 7 Plus от специалната лимитирана серия Product RED (подкрепящ кампанията за борба със СПИН), е жесток. Малко хора ще отрекат, че джаджата е красива дори и с бял преден панел. Но ако предпочитате черен преден панел, или пък просто не ви се купува нов iPhone, само за да бъде той червен, може би имаме решение на вашия проблем.

Има няколко компании, които се занимават с ребрандиране и оцветяване на различни технологични продукти — от Apple iPhone, през MacBook, Galaxy S7 Edge и дори Dell XPS 13. Вариантите там са различни и две от тези компании напоследък са доста нашумели.

dbrand

https://dbrand.com

dbrand са американска фирма, която се занимава с производство на „облекла“ за iPhone и други модели смартфони. Единственото, което трябва да направите, ако искате червен (или какъвто и да е друг цвят всъщност) iPhone, е да отидете на сайта им и да изберете цветовете. Услугата ще ви струва между 10 и 20 долара, като доставка до България има и тя е 19,95 долара. До няколко седмици ще получите висококачествени стикери, които са прецизно изрязани и обгръщат телефона ви идеално.

За да ви осигурят толкова евтино „оцветяване“, dbrand разчитат на това, че сами ще облепите смартфона си с предоставените цветни дрешки. Ако имате нерви да направите това и смятате, че ще се справите, това е един евтин и наистина висококачествен вариант.

ColorWare

www.colorware.com

Вторят вариант са ColorWare, за които вече ви разказахме как оцветяват AirPods в какъвто цвят поискате. При iPhone продуктите нещата стоят малко по-различно — можете или да поръчате стикери, подобни на тези при dbrand, които да залепите върху телефона си сами, или пък да си купите смартфон от ColorWare, които да го облепят професионално преди да ви го изпратят.

Ако пък не ви се купува цял нов телефон, има и трети вариант — след избор на цветове, можете да кликнете опцията „Send in mine“, която ви позволява да изпратите на ColorWare своето устройство. След това те го боядисват и ви го връщат обратно. Доставката при тази услуга, разбира се, струва малко повече.

При ColorWare доставката не е фиксирана, както разбирате. Взависимост от услугата, която изберете, тя варира и е около 60 долара. Посетете сайта на ColorWare за повече информация.