Nokia-X

 

Първият телефон на Nokia с Android, Nokia X, е на пазара едва от дни, а вече изтекоха спецификациите на неговия наследник Nokia X2.

Информацията идва от скрийншот от популярното приложение за бенчмарк тестове AnTuTu. Изображението показва всички основни характеристики на устройството с номер на модела RM-1013. Nokia X2 ще има 4.3-инчов дисплей с резолюция от 800 х 480 пиксела и двуядрен процесор Snapdragon 200 с тактова честото от 1.2 GHz, в комбинация с графичен ускорител Adreno 305.

Устройството ще има 1GB оперативна памет и 4GB място за съхранение на файлове с поддръжка на microSD карти. Основната камера ще бъде 5 мегапиксела, като този път от Nokia са добавили и 0.3-мегапикселова камера за видеоразговори.

nokia-x2-antutu_1

Nokia X2 ще стартира с поостарелия вече Android 4.3 Jelly Bean, заедно с козметичните промени на компанията. Nokia X2 не изглежда като сериозен ъпгрейд спрямо X1, но все пак отстранява главните недостатъци на своя предшественик, като липсата на предна камера, а ако запази атрактивната цена на текущия модел определено би имал успех. Засега няма точна информация за премиерната дата на Nokia X2.