Един от най-известните композитори на филмова музика – Ханс Цимер, ще изнесе концерт у нас с група, симфоничен оркестър и хор, съобщават организаторите от “София мюзик ентърпрайсис”. Шоуто ще бъде на 16 май догодина в столичната зала “Арена Армеец”.

Музиката от “Цар Лъв”, “Гладиатор”, “Армагедон” и “Карибски пирати” ще прозвучи на концерта, илюстрирана със светлинни ефекти и сцени от филмите. Организаторите обещават едно наистина незабравимо шоу.

Цимер е композирал за над 120 заглавия, сред които “Генезис”, “Шифърът на Леонардо”, “Рейнман”, “Тънка червена линия”, “Последният самурай”, “Крал Артур” и много други.

Той има “Оскар”, два “Златни глобуса”, три “Грами” и една “Тони”, а последната му номинация за наградата на Американската филмова академия е от миналата година за “Интертстелар”. От две години композиторът представя произведенията си и на концерти.

Билетите за 16 май на цени от 60 до 140 лв влизат в продажба от 5 ноември и могат да бъдат купени от всички каси на “Тикетпро” в страната, както и онлайн на www.ticketpro.bg. Спектакълът е с ограничен капацитет от 7000 седящи места, предупреждават организаторите.