След целия шум около новите Galaxy модели, One M9 и часовника на Apple, малко започнахме да забравяме, че на света има и други компании, които правят яки телефони. Oppo е една от тях и смея да кажа, че техните продукти наистина са добри, но просто у нас не са толкова известни сред масовия клиент. Да се надяваме, че Oppo R1x ще промени това, защото според последни данни, моделът излиза на глобалния пазар от април, което значи, че може би ще е лесно достъпен и у нас. Цените все още не са на 100% ясни, но се очаква да варира около 400 долара.

ВИЖ ОЩЕ: РЕВЮ НА APPLE IPAD MINI 3

Oppo R1x всъщност е Oppo R1C, но по нашите земи ще се подвизава с новото си име. Смартфонът идва с изключително добра визия, метална рамка и дебелина от само 6.85 мм. Отличителна черта е именно дизайнът на гърба му, който е от сапфирено стъкло и има ефекта на хамелеон, когато го гледате под различни игли.

Хардуерните параметри на телефона включват 5-инчов“Pixel Eye“ HD дисплей с Qualcomm Snapdragon 615 чипсет. Имаме четири Cortex-A53 процесорни ядра на 1.7GHz и още четири на 1.0 GHz. Оперативната памет е 2GB, а вградената е 16GB, като тя може да се разширява с microSD карта до 128GB. Основната камера е 13MP, а предната е 5MP.