След като по-рано тази година Илон Мъск събеседва със собственици на коли Tesla в Европа, той сподели, че има желание да построи фабрика за електрическите си автомобили на Стария континент. Без някой да се учуди, всички бяха много ентусиазирани това нещо наистина да се случи и ето, че Франция се отзова – правителството е готово да сключи сделка с Tesla Motors, благодарение на която да предостави реновираното място на стара атомна електроцентрала за евентуална бъдеща фабрика.

Jalopnik докладват, че френският министър на енергетиката Сеголен Роаял е предложила стратегия за цялостно реновиране на ядрения реактор, който ще бъде пенсиониран по-късно тази година. Според Илон Мъск, регионът Елзас до река Рейн е идеално място за фабрика, а електроцентралата се намира точно там.

Междувременно, жителите на Елзас са оптимистично настроени към идеята – отварянето на европейска фабрика на Tesla там би донесло много нови работни места на хората. За да изрази подкрепата си, общността на Елзас и тамошна медия са направили нещо като рекламно видео за евентуалната бъдеща фабрика. В него ще видите как една Tesla Model S се движи по френски пътища, докато на фон се чува гласът на Мъск, говорещ за бъдещето. Вижте видеото: