AndroidFragmentation-2015

Фрагментацията при Android е най-често спряганият недостатък към системата от страна на някои конкуренти. И въпреки всичките усилия на производителите да премахнат проблемите, те все пак са факт.

С нарастването на възможностите на системата и все по-големия брой на съвместими аксесоари, а вече и платформата Android Wear, изглежда че фрагментацията скоро няма да бъде разрешена. Крайните потребители в резултат на този факт се оплакват от забавяне на актуализациите към последната версия на Android, а разработчиците на софтуер срещат по-големи трудности при тестването на своите проекти.

Фрагментацията може и да е недостатък, но тя е в резултат на лицензионните условия, които позволяват на производителите да създават модифицирани версии на системата за своите устройства.
И тази година виждаме как се появяват все повече компания, съответно и джаджи. Увеличено е разнообразието от модели, като общият брой на производителите на Android устройства надхвърля 1000. Това е ръст, който не е виждан от доста време насам.

Според статистиката Samsung води класацията като пазарен лидер, но общият дял е паднал от 43% на 37.8%. Пазарът на Android расте, което говори за силен интерес към екосистемата и възможностите на платформата. Други водещи производители са LG, Sony и Motorola.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS