Вчера зарадвахме феновете на HTC с интересната новина, че компанията е отчела приходи през ноември месец тази година, след като октомври беше най-лошият за тайванците. Днес можем да ви кажем още нещо – според източника @LlabTooFeR в Twitter, HTC вече готвят своя флагман за 2016 година, за който се говореше, че е с кодово име HTC O2. Това обаче, според LlabTooFeR няма да е точно така.

Слухът е, че смартфонът ще се казва HTC Perfume, а освен това ще бъде с операционна система Android 6.1 и потребителски интерфейс Sense 8.0_GP…

Редно е редовете по-горе да се четат с известна доза скептицизъм, поради няколко факта. Първо, HTC Perfume е странно официално име за смартфон. Може би отново става въпрос за работно заглавие на устройството? Независимо от това, туитът твърди, че флагманът ще върви в комплект с Android 6.1, което също е странно… Google тепърва пуснаха ъпдейт до Marshmallow 6.0.1 за своите нови Nexus устройства, а за разработка на 6.1 не се чува нищо (все още). Дали тук HTC отново ще се превърнат в първата компания, представила телефон с новата операционна система на Google след като тя се появи при съответните Nexus смартфони?

Не на последно място имаме Sense 8.0 и то не само това, ами и 8.0_GP. Какво би могло да значи това? Google Play Edition например? За сега е трудно да спекулираме, така че ще го оставим за по-натам, когато имаме надеждна информация.